Netwerken

Fysiotherapie Daalmeer is aangesloten bij :

De vakgroep orthopedie van Noordwest Ziekenhuisgroep en een aantal praktijken van fysiotherapie hebben samen het initiatief genomen tot het Netwerk-Orthopedie. Met deze samenwerking willen ze de zorg voor orthopedische patiënten nog beter maken. De patiënt merkt dat aan een duidelijke werkwijze: de patiënt krijgt van fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen eenduidige uitleg over de voorbereiding en de revalidatie na een orthopedische ingreep. Onder begeleiding van de fysiotherapeut kan de patiënt zich voor bereiden op een operatie en sneller herstellen. Samen kijken de behandelaars binnen het netwerk kritisch naar de kwaliteit van hun werk: door uitwisseling van gegevens en kennis leren ze van elkaar. Bij Fysiotherapie Daalmeer zijn Jolanda van der Peet, David Timmermans en Merel Duijn de fysiotherapeuten die in het netwerk actief zijn. Zij verzorgen uw revalidatie bij een nieuwe heup, nieuwe knie en bij voorste kruisbandletsels.

 

Handletsel. Het kan niet alleen erg pijnlijk zijn, het belemmert vaak ook in grote mate het functioneren in het dagelijks leven. Het Netwerk Handtherapie Noord-West brengt deskundige handletselbehandeling binnen het handbereik van alle Noord-Hollanders. Gespecialiseerde therapeuten bundelen via ons netwerk hun krachten om de meest uiteenlopende aandoeningen aan hand en pols optimaal te behandelen. Het Netwerk Handtherapie Noord-West is in 2011 opgericht. Diverse specialisten – zoals handtherapeuten, fysiotherapeuten, revalidatiedeskundigen en ergotherapeuten – werken via het netwerk intensief samen. Het doel: de behandeling van handletsel optimaliseren. Bij Fysiotherapie Daalmeer zijn Erik van dr Steen en Marlies Roskam geregistreerde handtherapeuten binnen het netwerk.

 

Etalagebenen. Het klinkt misschien wat grappig, maar het is een serieus probleem. 800.000 tot een miljoen Nederlanders hebben last van vernauwingen of verstoppingen in de beenslagaders. Bij de helft daarvan leidt dit tot claudicatio intermittens ofwel etalagebenen. ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland. Bij Fysiotherapie Daalmeer is David Timmermans lid van het claudicationet .

 

Per jaar krijgen ongeveer 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Het aantal mensen dat leeft met kanker is nog veel hoger. Verschillende behandelingen zijn vaak mogelijk bijvoorbeeld: operatie, bestraling, chemotherapie, immunotherapie en/of hormoontherapie.

Door de ziekte of de behandelingen komt het vaak voor dat er minder wordt bewogen of slechter wordt gegeten. Wanneer je minder beweegt en minder goed eet gaat je conditie achteruit. Daar komt nog bij dat er doorgaans veel stress is als je de diagnose kanker krijgt. Dit heeft (absoluut) invloed op je functioneren. Je verliest mogelijk een deel van je kracht waardoor je bepaalde vaardigheden niet meer kunt uitvoeren en zelfstandigheid moet inleveren.

Het Netwerk Oncologische Zorg is een regionaal netwerk van deskundige en bevlogen zorgverleners in Noord-Kennemerland en de kop van Noord-Holland. Onze drie deskundigen; fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen/POH-GGZ hebben het doel mensen met kanker te helpen hun kracht en zelfstandigheid terug te vinden. Bij Fysiotherapie Daalmeer is Suzan Jansen lid van het oncologisch netwerk

 

Contact

Fysiotherapie Daalmeer

praktijk@fysiotherapiedaalmeer.nl

Johanna Naberstraat 45
Alkmaar
1827LB
rek.nr. NL81ABNA0478352662

072-5621477
K.v.K. Alkmaar 37153135

Doorzoek de website

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Fysiotherapie Daalmeer