Hema zorgverzekering beoordeling

07-11-2013 17:36

Hema Zorgverzekering: review

De aankondiging dat Hema met een eigen zorgverzekering komt, is breed uitgemeten in de pers. Maar echt vernieuwend is Hema niet. Het warenhuis biedt onder haar eigen naam in feite een 'normaal' verzekeringspakket van Menzis. Eerder bood Kruidvat onder eigen naam een zorgverzekering van OHRA aan. Kruidvat is daar inmiddels mee gestopt.

Hemakorting

Fanatieke Hema-shoppers krijgen een leuk extraatje bij deze voordelige verzekering: De kortingskaart die je krijgt bij de Hema zorgverzekering geeft standaard 10% korting op aankopen. Let wel op de kleine lettertjes: de korting geldt bijvoorbeeld niet voor online-aankopen die je thuis laat bezorgen of voor Hema-tickets.

Hoog eigen risico

De premie voor de basisverzekering heeft een vanaf-prijs van €69 per maand. Maar let op: dat bedrag geldt alleen voor wie het maximale eigen risico kiest van €860. De Consumentenbond heeft een poll geplaatst met de vraag wat consumenten voor 2014 van plan zijn met hun eigen risico. Nog niet 1 op de 5 consumenten kiest voor het maximale eigen risico.

De meeste mensen kiezen er nog altijd voor om het verplichte eigen risico van €360 niet vrijwillig te verhogen. De premie voor de basisverzekering van de Hema is dan €89 per maand. Dat is nog voordelig, maar Hema is niet de enige voordelige aanbieder.

Vergelijken 

De aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten bij de Hema zijn rechttoe-rechtaan. Het aantal vergoedingen is beperkt en daardoor is de prijs van de pakketten niet heel hoog: maximaal €18 per maand. Daarvoor zijn de meest belangrijke zorgkosten gedekt. Voor je een aanvullende verzekering afsluit is het absoluut aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Met de meest uitgebreide Hema-polis, krijg je bijvoorbeeld maximaal 18 behandelingen vergoed voor fysiotherapie. Ter illustratie: Interpolis heeft een goedkoper aanvullend pakket waaruit 27 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed worden.

Orthodontie

Met de meest uitgebreide tandartsverzekering zijn kosten voor orthodontie gedekt voor kinderen tot 18 jaar. De maximale vergoeding is €2000 voor de hele looptijd van de verzekering.  Let wel: als je kind een beugel nodig heeft, lopen de totale kosten vaak op tot boven het verzekerde bedrag. De maandpremie is €33. Daarvoor ben je dan zelf ook verzekerd voor tandartskosten tot €750 (exclusief orthodontie voor volwassenen).

Conclusie:

De Hema zorgverzekering is een gewone zorgverzekering met een leuk extraatje. De premie van de verzekeringen is concurrerend, maar het is niet slim om meteen een verzekering bij Hema af te sluiten. Vergelijken loont bij zorgverzekeringen op prijs en voorwaarden. 19 november zijn de premies en polissen van alle zorgverzekeraars bekend. Met onze Zorgvergelijker helpen we je graag bij het kiezen van een passende en voordelige zorgverzekering.

+ Geen medische selectie voor de aanvullende verzekeringen.
+ Geen medische selectie voor de tandartsverzekering.
+ Heldere voorwaarden.
+ 10% korting op veel aankopen bij de Hema.

- Maximaal 18 behandelingen voor fysiotherapie vergoed.
- Geen vergoeding voor brillen/lenzen en alternatieve geneeswijzen.
- Aanbiedingsprijs basispremie van €69 geldt alleen in combinatie met een maximaal eigen risico van €860

 

Contact

Fysiotherapie Daalmeer

praktijk@fysiotherapiedaalmeer.nl

Johanna Naberstraat 45
Alkmaar
1827LB
rek.nr. NL81ABNA0478352662

072-5621477
K.v.K. Alkmaar 37153135

Doorzoek de website

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Fysiotherapie Daalmeer