Beter Slapen

Een ieder die weleens te maken heeft gehad met een slechte nachtrust weet wat de vervelende effecten kunnen zijn in je dagelijkse leven. Moeilijk inslapen, veel wakker worden, of vroeg wakker worden, betekenen veelal vermoeidheidsklachten de periode erna. Gelukkig herstellen de meeste mensen snel. Je slaapt weer door en de vermoeidheid verdwijnt.

 

Toch is het voor sommige mensen niet zo makkelijk en ontstaat er weleens een patroon wat aangeduid kan worden als een slaapstoornis. Er is dan sprake van een langere periode (meestal meer dan een maand) waarin het slapen verstoord

is, en waarbij een diversiteit van zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan. Het wordt dan moeilijk om nog goed te functioneren in je dagelijkse activiteiten. Zelfs als de oorzaak van het vele wakker zijn, voorbeeld een periode waarin iets voor stress zorgt, weg wordt gehaald kan het kwaad al zijn geschied. Oftewel iets afleren is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Wetenschappelijk onderzoek heeft de laatste jaren veel nieuwe inzichten gegeven over onze biologische klok. Zo wordt steeds duidelijker wat de invloed van ons denken, doen en voelen is.

Het deconditioneren van het slechte slaappatroon is een uitdaging waarbij zowel de psyche als het lichaam als aangrijpingspunt kunnen worden gezien.

In 6 bijeenkomsten van ruim een uur zal worden gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van uw slaap. Verschillende behandelmethodes zullen aan bod komen en uitgebreid worden geoefend.

Voor meer informatie over de cursus zie de informatiebrochure "beter slapen"bij de informatiebrochures of klik >hier<

Contact

Fysiotherapie Daalmeer

praktijk@fysiotherapiedaalmeer.nl

Johanna Naberstraat 45
Alkmaar
1827LB
rek.nr. NL81ABNA0478352662

072-5621477
K.v.K. Alkmaar 37153135

Doorzoek de website

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Fysiotherapie Daalmeer