Welkom bij Fysiotherapie Daalmeer
    


Nieuws

 

07-12-2021  Uitreiking Beste Fysiotherapie Praktijk Zorgkaart Nederland


Fysiotherapie Daalmeer bij beste 10 praktijken van Nederland in 2021
Persbericht ZorgkaartNederland Top 2021_r.pdf (144.98KB)
Fysiotherapie Daalmeer bij beste 10 praktijken van Nederland in 2021
Persbericht ZorgkaartNederland Top 2021_r.pdf (144.98KB)
Fysiotherapie Daalmeer ook in 2023 bij beste praktijken van Nederland
Uit het Noordhollands Dagblad van 06-03-2023
Fysiopraktijk Daalmeer in Alkmaar hoort bij de beste vijf van Nederland.pdf (108.94KB)
Fysiotherapie Daalmeer ook in 2023 bij beste praktijken van Nederland
Uit het Noordhollands Dagblad van 06-03-2023
Fysiopraktijk Daalmeer in Alkmaar hoort bij de beste vijf van Nederland.pdf (108.94KB)20-05-2021 Duizeligheidsklachten

Erik heeft vorige maand de opleiding en het examen als vestibulair therapeut met goed gevolg afgesloten. De opleiding werd gevolgd aan het gerenommeerde Duitse Institut fur Vestibulare Rehabilitationstherapie en Erik is de enige gecertificeerde duizeligheidstherapeut boven het Noordzee kanaal. 

08-03-2020 Patienten enquete

Trots als een pauw zijn wij op het resultaat van de tevredenheid enquete die we het afgelopen jaar naar onze patienten hebben opgestuurd. 341 patienten hebben deze enquete terug gestuurd en we werden beloond met een 9.3. Wat een prachtig resultaat en stimulans om zo door te gaan. Alle mensen die gereageerd hebben, hartelijk dank.


01-01-2021 Nieuw maatschaplid

Erwin de Raadt, fysio- en manueel therapeut, is per 01-01-2021 toegetreden tot de maatschap.
In 2002 is Erwin afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als fysiotherapeut. De honger naar meer kennis rond rug- en nekpijn was bij Erwin nog niet gestild, vandaar dat hij gestart is met de opleiding Manueel therapie aan de SOMT-university in Amersfoort. In 2019 heeft hij deze 3-jarige opleiding afgerond.14-12-2020: Fysiotherapie Daalmeer blijft open tijdens de lock down
Na de persconferentie van 14 december is gebleken dat wij als fysiotherapie praktijk open blijven. 
Echt gelden nog steeds de regels van het RIVM om veiligheid voor u en ons te kunnen waarborgen.

Tevens zullen wij gaan scannen of er nog andere veranderingen moeten plaatsvinden om deze veiligheid zo goed mogelijk te houden.

 


 

01-05-2020: Revalidatie na Corona
Merel Duijn is lid van het COPDnetwerk NoordWest. Dit is is een samenwerkingsverband van de Noordwest Ziekenhuisgroep met eerstelijns fysio- en oefentherapeuten voor de behandeling en begeleiding van mensen met COPD.

Waarom revalideren na corona? 
Patiënten met het Coronavirus (COVID-19) kunnen ernstige klachten ontwikkelen, waarbij een ziekenhuisopname of zelfs Intensive Care opname noodzakelijk is. Als mensen weer opknappen na een infectie en met ontslag gaan uit het ziekenhuis, kan begeleiding bij de revalidatie noodzakelijk zijn. In ernstige gevallen zal dit in een revalidatiecentrum gebeuren. In minder ernstige gevallen kan het via een fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt. De fysiotherapie heeft als doel het ondersteunen van de ademhaling, het verbeteren van het lichamelijk functioneren en vertrouwen in herstel, verminderen van angst en verkleinen van de kans op complicaties.


07-04-2020: Oefeningen voor thuis via ons YouTube kanaal
Omdat de behandelmogelijkheden in de praktijk beperkt zijn hebben wij een aantal top modellen bereid gevonden oefeningen voor te doen die gemakkelijk thuis uit te voeren zijn. Bekijk ze eens en doe er je voordeel mee.

https://m.youtube.com/watch?v=8hDTH98O69g&feature=youtu.be


04-07-2019: Spalken bij Duim artrose
Het behandelen van cliënten met artrose in de duim door middel van handtherapie en spalken, zorgt voor minder pijn en een betere handfunctie dan eerder bekend was. Dat blijkt uit het onderzoek van promovendus Jonathan Tsehaie, aangesloten bij de Xpert Clinic en het Erasmus MC in Rotterdam. De NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) schat dat ongeveer een miljoen vrouwen boven de 55 jaar afwijkingen heeft van de duim. Daarvan kampt een deel met klachten zoals zeurende pijn en een afwijkende stand van de duim. Momenteel worden chirurgische als niet- chirurgische behandeltechnieken toegepast bij deze vorm van artrose. 

Het volledige onderzoek is via https://repub.eur.nl/org/9755 gepubliceerd13-06-2019: Artrose Netwerk
Een aantal fysiotherapie praktijken en huisartsen, uit de regio Alkmaar en Den Helder, hebben met de orthopedische chirurgen van het Noordwest ziekenhuis de handen ineen geslagen om samen de behandeling van knie- en heupartrose te verbeteren.

Wat bieden wij?
Het Artrose netwerk biedt u een netwerk van huisartsen, fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen die samen de meest optimale behandeling van uw artrose nastreven. Daarbij bieden wij u heldere informatie over de diagnose en een duidelijke werkwijze waarbij u als cliënt centraal staat.
Bij deze behandeling is voldoende bewegen en thuis oefenen een cruciaal onderdeel van het traject. De oefeningen zijn opgesteld in overleg met READE (het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie). Met deze oefeningen zijn goede resultaten behaald. Dit houdt in, minder pijn en een verbetering van het dagelijks bewegen door cliënten met een milde tot ernstige vorm van artrose. 
Binnen onze praktijk hebben alle fysiotherapeuten de nascholing van artrose van het KNGF gevolgd. Jolanda van der Peet is de coördinator van dit netwerk binnen onze praktijk. 


11-02-2019: Nieuwe promotiefilm

Omdat het al weer bijna een jaar geleden was dat we ons laatste wachtkamer filmpje hebben gemaakt heeft Gerard een nieuwe gemaakt.

Bekijk hier de promo:

 
 
 
 
E-mailen
Bellen