Welkom bij Fysiotherapie Daalmeer
    

Veel gestelde vragen


Heb ik voor een behandeling Fysiotherapie een verwijzing nodig van mijn arts?

 

U kunt zonder verwijzing starten met een behandeling als het gaat om een niet-chronische aandoening.
Voor behandeling van een chronische aandoening heeft u wel een verwijzing van uw (huis)arts of medisch specialist nodig. Ook voor een behandeling aan huis heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts waarop specifiek staat vermeld dat de behandeling aan huis moet plaatsvinden.

Hoeveel behandelingen zitten er in het basispakket?Alleen voor kinderen onder de 18 jaar worden 18 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering.
Ouder dan 18 jaar en/of de eerste 20 behandelingen van een chronische aandoening gaan vanuit uw aanvullende verzekering. 

Welke uitzonderingen zijn er op de aanvullende verzekering?

De volgende aandoeningen zijn uitgezonderd van de aanvullende verzekering:
- Claudicatio intermittens (etalage benen) -> 37 behandelingen.
- Heup/knie artrose - > 12 behandelingen.
- COPD - > afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt het aantal behandelingen vergoed.

Gaan de behandelingen vanuit de basisverzekering ten koste van het eigen risico?

De behandelingen die vergoed worden vanuit het basispakket gaan ten koste van het eigen risico.  Voor deze behandelingen is dan ook een verwijzing nodig.

Gaan andere behandelingen van fysiotherapie ten koste van mijn eigen risico?

 

Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering gaat niet van uw eigen risico af. De behandelingen die via de chronische lijst worden vergoed gaan wel ten koste van uw eigen risico.

Wat kost een behandeling?

 

Wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt er rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Indien u niet aanvullend verzekerd bent of uw behandelbudget is overschreden gelden de praktijk tarieven die u bij tarieven kunt vinden.

Hoe lang duurt een behandeling?

 

De tijdsduur van een behandeling hangt af van de aandoening waarvoor u komt. Wij werken op een half uur schema. 

Ik heb een chronische aandoening, worden mijn behandelingen dan vergoed via de basisverzekering?

 

Er is een verschil in een chronische aandoening en een aandoening die op de chronische lijst staat. Alleen aandoeningen die op deze chronische lijst staan worden (Na 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering) uit de basisverzekering vergoed. De chronische lijst zijn aandoeningen waarvan men verwacht dat er meerdere fysiotherapeutische behandelingen nodig zijn. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie na een operatie ( nieuwe heup of knie), neurologische aandoeningen als de ziekte van Parkinson etc.

Wat is een behandelindex?

Een behandelindex wordt gebruikt door de zorgverzekeraar om te kijken of het behandelgemiddelde van de praktijk niet afwijkt van het landelijk behandelgemiddelde. ( kijk voor meer info bij de nieuwsberichten, d.d. 18-11-2017)
 
 
 
 
E-mailen
Bellen