Welkom bij Fysiotherapie Daalmeer
    

Wat is MSU echografie?

MSU= Musculo Sceletal Ultrasound (Spier Skelet Echografie)

Echografie brengt weefsels in beeld op een beeldscherm met behulp van geluidsgolven. MSU echografisch onderzoek wordt gebruikt in het onderzoek naar de oorzaak van klachten aan met name  pezen, spieren en gewrichtsbanden.

Waarom gebruikt de fysiotherapeut echografie?

De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het gebruikelijke fysiotherapeutisch bewegingsonderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk nog beter bepalen wat de klacht veroorzaakt, het is als het ware een doorkijk door weefsels heen. Door de combinatie van het fysiotherapeutisch lichamelijk bewegingsonderzoek en de echografie kan er een gericht behandelplan opgesteld worden. Tijdens de behandelperiode kan door een herhaling van het echo onderzoek het genezingsproces en het herstel gevolgd en beoordeeld worden.

Welke weefsels kan de fysiotherapeut met echografie onderzoeken?

·        Spierweefsel

·        Peesweefsel

·        Slijmbeursen (ontstekingen)

·        Gewrichtskapsel en gewrichtsbanden

·        Kraakbeen en bot (in zeer beperkte mate)

Hoe werkt echografie?

De fysiotherapeut gaat met een echokop met gel erop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Op een scherm wordt het onderzochte gebied in zwart/wit in beeld gebracht. Het echografie-onderzoek duurt maximaal een half uur, het doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. De fysiotherapeut bespreekt direct de uitslag van het onderzoek.

Wat kost echografie?

De kosten van het echografisch onderzoek vallen onder de fysiotherapeutische zorg. De kosten voor fysiotherapie zorg worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering die u naast uw basisverzekering kunt afsluiten. Indien u niet, of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapeutische zorg geldt het particuliere tarief van €  40,- per consult.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen